Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Anlatın şu fit kalma sırlarınızı!

Sağlıklı yaşam meselesini birçoğumuz nedense kafamızda oturtamadık.
Sağlıklı beslenmeyi; kimimiz uyku ve beslenmeyle doğrudan ilişkilendirip uyguluyor, kimimiz ise ruhbeden ilişkisinden yola çıkıp yolun yarısında geri dönüyor.
Sağlıklı olmayı; popüler kültürün getirdiği bazı egzotik meyvelerin, içilen tuhaf meyve çaylarının ve spor salonuna ne sıklıkta gittiğimizin belirlediğini düşünenler için bir araştırma yaptım. Yaşam kalitesini her anlamda yükseltmek ve bu kaliteyi koruma çabası; sağlıklı yaşamın temel kuralı. Kimler uyuyor buna? Dönemsel olarak yüzde 1 diyebiliriz.
Uzun zamandır oturtmaya çalıştığım bazı prensiplerle sahip olmayı umduğum sağlıklı yaşam meselesini Didem Soydan ve Umut Eker'den öğrenmek için yola çıktım. 'Neden Didem Soydan?' diye sorarsanız; Soydan, kemikli yüz hatları olan kadınların asil göründüğüne kanıttır. Ayrıca fiziği çok iyidir, cildi parlak, çok enerjik ve çok mutlu! Bunun bir sırrı olmalı diye düşünüp onun peşine düştüm.
Umut Eker'e gelince... Bunun nedeni de; son dönemde hangi erkeği görsem Eker'in fotoğraflarına bakıp spor hocalarına onun gibi çalıştırılmak istediğini söylüyor ya da aynı dövmelerden yaptırmaya çalışıyor. (Muhtemel bunu yazdığım için vazgeçenler olacaktır)

RIHANNA BULUŞMASI
Umut ve Didem çok eski iyi dostlar.
İş hayatlarında da olabildiğince beraber olmaya özen gösteriyorlar. Puma'nın 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonu için bir araya gelen ikili, şu günlerde dünyaca ünlü yıldız Rihanna ile buluşmak için New York'talar. Rihanna'nın Puma için tasarladığı ayakkabıların lansmanı için Türkiye'den sadece Umut ve Didem gitti. İlk olarak New York öncesi Rihanna buluşmasıyla ilgili neler hissettiklerini soruyorum. İkisi de büyük Rihanna fanı ve buluşma için çok heyecanlı olduklarını söyledi. Hatta Umut, zaman zaman Rihhana'ya Twitter'dan mesaj attığından bahsetti. "Bu buluşma, insanın evrene gönderdiği enerjiyle alakalı herhalde" diyen ikili, sağlık yaşadıklarını ama özel kuralları olmadığını söyledi. Didem'in en sevdiği yemekler arasında kinoa salatası var, hatta bu sohbet gerçekleşirken bir yandan onu yiyor.
Didem, "İşim gereği mecburum fit olmaya" deyip herkesin sağlıklı beslenmeyi araştırmasını öneriyor.
Ayrıca yakında da bir sürprizi olacakmış!
Kendi Youtube kanalında sağlıklı yaşam ve beslenmeyle ilgili şeyler paylaşacakmış.
Didem ve Umut; her gün değil, haftanın üç günü spor yapıyormuş.
Didem; fit in time yapıyormuş, "Özellikle defilelerin yoğun olduğu zamanları fit in time çok çabuk toparlıyor" diyor.
Umut ise çok yemek yediğini söylüyor ve en önemlisi hiç beklemediğimiz bir şeyi açıklıyor: "İstediğim her şeyi yiyorum." İkisi de "İstediğimizi yemezsek mutlu olamayız" diyor; Umut ayda iki kere pizza ya da hamburger yemezse mutlu olmayacağını belirtiyor. Bu arada söze giren Didem "Annem ya da anneannem börek yaptığında asla kaçırmam" diyor, buradan 'Aile ziyaretlerinde aman yemeyeyim' diyenlere duyurulur... İkisi de şeker, tuz, ekmek ve alkol uzak duruyormuş. Didem Soydan ketçap ve mayonezi küçükken bile yemediğini söylüyor. Didem'in sıkça kullandığı içecek ise yeşil içecekler.

BAKLAVALI KIZ ARKADAŞ
Umut Eker'in bir saptaması bana ilginç geldi: "Erkeklerin aşırı spor yapması beyne yanlış mesajlar gönderiyor. Ben de formuma çok dikkat ediyorum ama obsesif değilim.
Anneannem ya da annemin yaptığı yemekleri, özellikle su böreğini hiç kaçırmam, yerim." Evde sürekli spor yapan baklavalı bir kız arkadaşı olduğunu söyleyen Umut'a, "Spor yapamayan kızla olabilir misin?" diye soruyorum, 'imkansız' der gibi bakıyor. Bu arada Didem araya girip "Bence kendisiyle ilgilenmeyen, yani spor yapmayan bir kızla yapamaz"diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA